اصلی ترین تقاوت و فرق الکتروموتور و دینام

 

الکترموتور با دینام

 

در واقع اگر بخواهیم خیلی سریع موضوع رو به شما بگویم و به قولی اصل مطلب را در اختیار شما بگذاریم باید بگوییم که انرژی ورودی و خروجی این دو دستگاه باعث فرق و تفاوت شده است. در موتور های الکتریکی در اصل نیروی برق ورودی باعث حرکت دو قطعه اصلی موتور به نام روتور و استاتور است. حرکت و چرخش دورانی این دو قطعه در نتیجه انرژی مکانیکی تولید می کند که به وسیله شافت خروجی به بیرون موتور انتقال پیدا می کند.

این در حالی است که دینام انژری اولیه خود را از انرژی مکانیکی، بادی، آبی و…(به جز برق) تامین میکند و این انرژی مکانیکی را به وسیله همان دو قطعه اصلی که در موتور هم بود به نیروی برق تولید می کند و به وسیله شافت خروجی به دستگاه مقابل خود منتقل می کند.

دینام و الکتروموتور هر دو از نوع موتور الکتریکی هستند، اما تفاوت‌هایی بین آن‌ها وجود دارد. دینام یک دستگاه تبدیل کننده انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی است، در حالی که الکتروموتور یک دستگاه تبدیل کننده انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی است.

 

دینام برای تولید برق از انرژی مکانیکی استفاده می‌شود، مانند در موتورهای بخار، توربین‌های بادی و آبی، ولی الکتروموتور برای تولید حرکت مکانیکی از انرژی الکتریکی استفاده می‌شود، مانند در ماشین‌های الکتریکی و پمپ‌های الکتریکی.

 

همچنین، ساختار و قطعات دینام و الکتروموتور نیز با یکدیگر تفاوت دارند. دینام شامل قطب‌های مغناطیسی و یک روتور با قابلیت چرخش است، در حالی که الکتروموتور شامل یک روتور و استاتور با قابلیت تولید میدان مغناطیسی است.

 

در کل، دینام و الکتروموتور از نظر عملکرد و کاربرد متفاوت هستند، ولی هر دو از انرژی الکتریکی برای تولید انرژی مکانیکی یا الکتریکی استفاده می‌کنند.

 

بیشتر بدانید:“خرید دینام کولر”

تفاوت دینام موتوژن با دینام های دیگر

 

دینام موتوژن

 

دینام موتوژن یک نوع دینام است که به عنوان ژنراتور الکتریکی استفاده می‌شود و توان الکتریکی تولید می‌کند. در مقابل، دینام‌های دیگر ممکن است برای تولید نیروی مکانیکی (مانند دینام‌های پره‌ای) یا تولید انرژی الکتریکی (مانند دینام‌های خورشیدی) استفاده شوند. به عبارت دیگر، تفاوت دینام موتوژن با دینام‌های دیگر در نوع انرژی تولید شده توسط آن‌ها است.

 

دینام بخرم یا الکتروموتور؟

در صورتی که قصد خرید دارید ابتدا باید نیاز خود را به درستی مشخص کنید و دقیقا بدانید که فرق الکتروموتور و دینام چیست. همانطور که گفتیم باید مشخص کنید که:

 

یا الکتروموتور

 

انرژی برق در اختیار دارید و نیروی مکانیکی و چرخشی نیاز دارید.(الکتروموتور)

انرژی مکانیکی(جریان آب، باد) در اختیار دارید و خواسته شما انرژی الکتریکی است.(دینام)

 

طبقه بندی موتور های الکتریکی

الکتروموتورها بر اساس مقدار برق مصرفی به انواع موتور سه فاز و الکتروموتور تک فاز تقسیم میشوند که امروزه در صنعت الکتروموتورهای سه فاز کاربرد بیشتری دارند همچنین دینام ها یا الکتروموتوها بر اساس نوع برق مصرفی به الکتروموتور های متناوب (برق شبکه) یا مستقیم (باتری) طبقه بندی میگردند.

 

مولفه دیگر طبقه بندی الکترو موتور ها یکای توان مصرفی انها میباشد که با کیلو وات یا اسب بخار سنجیده میشوند که برای انتخاب دینام و نصب انها بسیار مهم و حائز اهمیت می‌باشد.

 

بندی موتور الکتریکی

 

دیگر مشخصه مهم در انتخاب موتور های الکتریکی یا الکترو موتور ها میزان گردش یا دور موتور مصرفی انها میباشد  که بر اساس دور بر دقیقه سنجیده میشوند. به عنوان مثال 3000 (rpm).

 

جنس پوسته الکترو موتور ها می‌تواند چدنی با وزن زیاد یا آلومینیمی با وزن کم  یا حتی استیل باشد که بر اساس نیاز باید انتخاب شوند. الکترو موتور های چدنی معمولا برای توان های بالا و آلومینیومی برای توان های کمتر استفاده میشوند.

 

همچنین لازم به ذکر است که محل مورد استفاده دینام، میزان دما متوسط، مقدار گرد و غبار محل و رطوبت محیط از جمله فاکتور های مهم و حیاتی قبل از انتخاب و نصب الکترو موتور می‌باشد.

علل خرابی الکتروموتورها

در پایان چند مورد از علل خرابی الکترو موتورها را برایتان به صورت فهرست وار بیان میکنیم تا با فراهم کردن شرایط مناسب قبل از نصب بتوانید عمر الکترو موتور و دینام خودتان را بالا ببرید.

 

خرابی الکتروموتور 12

 

علل شایع خرابی موتور های الکتریکی و الکتروموتورها:

 

  • جذب جریان زیاد
  • مقاومت پایین
  • گرمای زیاد
  • گرد و غبار
  • رطوبت
  • لرزش

 

این موارد فاکتور های مهمی هستند که رعایت کردن انها میتواند در طولانی تر شدن عمر و بازدهی بهتر موتور الکتریکی شما عزیزان بسیار تاثیر گزار باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *